Kennis­domein 4: Duurzame inzetbaar­heid

Artikelafbeelding

De druk op zorgmedewerkers neemt toe. Hoe zorgen we ze ervoor dat ze blijven beschikken over een goed werkvermogen, energiek en gemotiveerd aan het werk zijn en zichzelf professioneel kunnen blijven ontwikkelen? Oftewel: hoe houden we medewerkers duurzaam inzetbaar?

Een integrale aanpak op duurzame inzetbaarheid betekent aandacht en verantwoordelijkheden op elk niveau binnen de organisatie:

  • Het bestuur creëert een cultuur die duurzame inzetbaarheid van werknemers mogelijk maakt en stimuleert.
  • De HR-professional is aanspreekpunt, inspirator en verbinder op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
  • De leidinggevenden begeleiden en coachen medewerkers en geven het goede voorbeeld, waardoor duurzame inzetbaarheid mogelijk wordt.
  • De medewerkers hebben eigen verantwoordelijkheid op de gebieden werkplezier, loopbaanontwikkeling en gezonde leefstijl. Voorwaarde om eigen regie mogelijk te maken is de juiste cultuur.

Wat het Kennisdomein Duurzame inzetbaarheid jouw organisatie oplevert

Je krijgt toegang tot Vitaliteitinkaart.nl
Informeer jouw medewerkers om in iedere levensfase gezond en met plezier aan het werk te blijven.

Je krijgt toegang tot de kennissite Mantelzorg
Leer hoe je jouw organisatie mantelzorgvriendelijk inricht, zodat alle medewerkers ook op langere termijn gezond én duurzaam inzetbaar blijven.

Je kunt deelnemen aan het Programma Veilig Werken
Hoe voorkom je, en hoe ga je om met ongewenst gedrag, zoals pesten, geweld, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer?

Je krijgt toegang tot de kennissite Gezond en Zeker.
Hoe maak je het werk eenvoudiger, minder belastend en beter behapbaar voor je medewerkers? Gezond & Zeker is hét kennisplatform dat je helpt bij dit soort thema’s.

Wat Transvorm nog meer doet aan duurzame inzetbaarheid