Behouden

Langer fit met de vernieuwde site Vitaliteit in Kaart

Artikelafbeelding

Vitaliteit leidt tot meer werkplezier en minder ziekteverzuim. Fitte en veerkrachtige medewerkers zetten graag een stap extra en voelen zich betrokken bij de organisatie. Geef jouw medewerkers een steuntje in de rug om vitaal te blijven. Hoe? Met de vernieuwde website Vitaliteit in Kaart. 

Laagdrempelige tool geeft inzicht

Vitaliteit in Kaart is een handig hulpmiddel waarmee medewerkers op een laagdrempelige manier inzicht krijgen in hun gezondheid. Aan de hand van thema’s krijgen ze handige inzichten, tips en relevante links en tools om langer fit en vitaal te blijven.

Deze zomer heeft een expert de informatie aangevuld met relevante regelgeving en nieuwe waardevolle inzichten. Hierdoor is de site weer actueel en sluit deze nog beter aan op de vragen van zorgprofessionals.

Thema’s Vitaliteit in Kaart

De website bestaat uit 4 onderdelen en telt meer dan 30 thema’s. Een greep uit de inhoud:

  • Werkomstandigheden: werkdruk, fysieke belasting, fit naar het pensioen, aangepast werk, ongewenst gedrag en de werkurenberekenaar.
  • Werk-privébalans: mantelzorg en werk, ouderschapsverlof, financiële problemen, rouw en verlies en overgang.
  • Vitaal en gezond: gezond gewicht, alcoholgebruik, de leefstijlcoach en mindfulness.
  • Ontwikkeling en loopbaan: een leven lang leren, meer balans door andere functie, sollicitatietips, stoppen met werken en Sterk in je Werk.

Inzetten in jouw organisatie?

Vitaliteit in Kaart is kosteloos voor organisaties die kennisdomein 4: Duurzame inzetbaarheid gebruiken. Vraag de url voor jouw organisatie aan bij projectleider René van Trijp: r.vtrijp@transvorm.org.

Is jouw organisatie aangesloten bij Transvorm, maar maak je geen gebruik van kennisdomein 4? Vraag dan om een tijdelijke inlog voor Vitaliteit in Kaart. Met de tijdelijke inlog heb je vier weken de tijd om te kijken of de tool iets voor jouw organisatie is.

Denk mee over nieuwe thema's

De inhoud van Vitaliteitinkaart.nl ontwikkelen we samen. Heb jij bruikbare onderwerpen, informatie die niet mag missen of heb je suggesties ter verbetering? Laat het weten. We zijn benieuwd hoe we jouw organisatie zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij het beleid voor duurzame inzetbaarheid.

Vanuit kennisdomein 4 kun je in de digitale netwerken 'Casemanagers verzuim- en schadelastbeheersing' en 'Veilig en gezond werken', ervaringen en kennis uitwisselen met HR-adviseurs en arbocoördinatoren van andere zorgorganisaties. Iets voor jou? Neem contact op met projectleider René van Trijp: r.vtrijp@transvorm.org.