Behouden

Aan de slag met Werk als Waarde

Artikelafbeelding

Er wordt steeds meer gevraagd van zorg- en welzijnsprofessionals. Daarom is het extra belangrijk voor medewerkers om zo gezond en gelukkig mogelijk aan het werk te blijven. De Werk als Waarde-gespreksmethodiek is een methode die er op is gericht om medewerkers langer duurzaam inzetbaar te houden.

Met de Werk als Waarde-gespreksmethodiek ontdekken medewerkers wat zij belangrijk vinden in hun werk. En of ze deze werkwaarden kunnen vervullen. Wat hebben ze nodig van hun leidinggevende of team om deze te realiseren? Het realiseren van werkwaarden draagt er aan bij dat medewerkers met plezier aan het werk blijven. Nu en in de toekomst.

Werkboek en tools

De Werk als Waarde-gespreksmethodiek is ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers van Tranzo (Tilburg University). Ook deden ze onderzoek naar de effecten van de methodiek, en hoe deze methodiek het beste ingezet kan worden in organisaties. Deze inzichten en kennis vertaalden we naar een werkboek met bijbehorende tools.

Het werkboek en de tools zijn voor direct leidinggevenden en HR-managers die aan de slag willen met de Werk als Waarde-gespreksmethodiek. In het werkboek maak je kennis met de methodiek en lees je welke stappen er nodig zijn om deze methode direct te gebruiken. Bij de tools vind je onder andere een vragenlijst, een actieplan, en kennisclips.

Naar het werkboek en de tools