Behouden
Tool

Werk als Waarde-werkboek

Artikelafbeelding

Breng persoonlijke én betekenisvolle werkwaarden in kaart en vergroot de duurzame inzetbaarheid en het welbevinden van je medewerkers. De Werk als Waarde-gespreksmethodiek maakt het mogelijk.

De Werk als Waarde-methodiek is ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers van Tranzo (Tilburg University) om zorgprofessionals duurzaam inzetbaar te houden en de kans op uitval en verloop te verkleinen. Met deze methodiek ga je als leidinggevende of HR-professional samen met je zorgmedewerkers op zoek naar de voor hen belangrijke werkwaarden. Vervolgens onderzoeken jullie welke stappen je samen kunt zetten om die waarden te realiseren.

Werkboek

Benieuwd hoe deze methode werkt? In het werkboek maak je kennis met de methodiek en lees je welke stappen er nodig zijn om er mee aan de slag te kunnen.

Open het werkboek

Tools

Enthousiast? Gebruik deze tools en je kunt direct beginnen!

 • Vragenlijst (pdf-format of Excelvariant)
 • Actieplan
 • Stappenplan
 • Kennisclips. Er staan vier video's voor je klaar die je meer vertellen over deze methode. Benieuwd naar de interviews?

  Senior onderzoeker Margot Joosen vertelt wat de Werk als Waarde-methodiek is en welk doel het heeft. Ook vertelt ze over het onderzoek naar de effecten van de methodiek.

  Yvette Tooten is leidinggevende in het ETZ. In deze video legt ze uit hoe ze deze gespreksmethodiek inzet binnen haar teams en wat het haar teams oplevert.

  Patricia van Casteren, trainer voor leidinggevenden die aan de slag willen met de Werk als Waarde-methodiek, vertelt over de meerwaarde van de training en geeft uitleg over de bijbehorende vragenlijst.

  Verpleegkundige Sanne van Santen vertelt hoe de Werk als Waarde-methodiek bijdraagt aan het werkgeluk van haar en haar collega's.

Meer weten?

Bekijk de Werk als Waarde film

Werk als Waarde hoofdfilm