Behouden

Ongewenst gedrag in zorg en welzijn: cijfers en feiten

Artikelafbeelding

Wat is de invloed van grensoverschrijdend gedrag op verzuim en verloop? En hoe signaleer je ongewenst gedrag binnen jouw organisatie? In twee nieuwe publicaties krijg je antwoord op deze vragen. 

Terug naar Nieuws

Hoe vaak komt ongewenst gedrag voor?

In de factsheet ‘Ongewenst gedrag op de werkvloer in zorg en welzijn’ lees je hoe vaak ongewenst gedrag voorkomt in zorg en welzijn. Ook lees je meer over de impact hiervan op verzuim en verloop van medewerkers. Wist je bijvoorbeeld dat ongewenst gedrag van collega’s in Noord-Brabant jaarlijks voor ongeveer 80.000 extra verzuimdagen zorgt?

Lees hier de factsheet.

Ongewenst gedrag signaleren

Helaas komt in bijna iedere organisatie ongewenst gedrag voor. Het signaleren van ongewenst gedrag is niet altijd eenvoudig. In de infosheet ‘Hoe signaleer je ongewenst gedrag in jouw organisatie?’ vind je een aantal indicatoren van onveilig gedrag op de werkvloer. Zo voorkom je wellicht verzuim of verloop veroorzaakt door ongewenst gedrag.

Lees hier de infosheet.

Programma Veilig Werken

De laatste tijd is er meer aandacht voor ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie, agressie en seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Daarom startten we het programma Veilig Werken. Met dit programma bieden we je handvatten om ongewenst gedrag op het werk te voorkomen. En informeren we je hoe je, als er toch sprake is van ongewenst gedrag, hiermee omgaat. Ga naar de pagina over het Programma Veilig Werken voor meer informatie.