Werven

Eerste resultaten Brabantse wervingscampagne

Artikelafbeelding

Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties zoeken dringend nieuwe medewerkers. Daarom startte op 24 oktober 2023 de gezamenlijke wervingscampagne 'Ontdekdezorg. Zoals we dat in Brabant doen’. Wat zijn de eerste resultaten? En hoe haal je als organisatie zoveel mogelijk uit de campagne?

Terug naar Nieuws

De campagne is te zien op sociale media, Indebuurt en Google en wijst zij-instromers en herintreders naar de website OntdekdezorgBrabant.nl. Daar vinden ze, naast een groeiend aantal portret- en videoverhalen van Brabantse zorgambassadeurs, ook informatie over leren en werken, een activiteitenkalender en de mogelijkheid voor persoonlijk advies van het Ontdekdezorg Contactpunt.

Laagdrempelig ontmoeten

Door heel Brabant zijn er Meet & Greets waar bezoekers in gesprek gaan met potentiële werkgevers. Het aantal bezoekers wisselt per locatie; ook bij de Meet & Greets voelen we de krapte. Wel zien we dat de mensen die komen zeer gemotiveerd zijn.

André Sommers, ADL-assistent en ambassadeur werving en selectie van Fokus Wonen, bevestigt dit: "Deelnemen aan een Meet & Greet is een win-win. Wij ontmoeten er goede kandidaten met grote interesse in de zorg en het is leuk om je enthousiasme over het vak te delen. Bezoekers die nadenken over een carrièreswitch zitten vol inhoudelijke vragen. Ook zijn ze benieuwd naar praktische zaken zoals werktijden. Het is fijn als ze door jouw informatie enthousiast naar huis gaan. Wij ervaren de Meet & Greets als succesvol en prettig.”

Kandidaten behouden

Is er na een eerste gesprek geen match tussen organisatie en kandidaat? Dan zoeken de professionals van het Ontdekdezorg Contactpunt mee naar alternatieven. Het is dus slim om kandidaten die je niet kunt plaatsen te wijzen op het Ontdekdezorg Contactpunt. Zo behouden we nog meer talenten.

Eerste effecten bekend

Het Ontdekdezorg Contactpunt merkt de eerste effecten van de campagne en voerde in januari veertig gesprekken met gemotiveerde kandidaten. Het aantal mensen dat de vragenlijsten ‘Past de zorg bij jou’ invult, stijgt. Voorzichtig mogen we zeggen dat de campagne werkt!

Resultaten Ontdekdezorg. Zoals we dat in Brabant doen

24 oktober 2023 t/m 31 maart 2024
 • 555.600 mensen bereikt
 • 1.989.250 campagneweergaven
 • 17.273 websitebezoekers
 • 69.013 paginaweergaven website
 • Media-aandacht - Brabants Dagblad, AD en Skipr
 • 210 bezoekers op 4 Meet & Greets XL
 • 105 bezoekers op 4 kleinschalige Meet & Greets
 • 40 deelnemers aan 2 webinars
 • 171 gesprekken met het Ontdekdezorg Contactpunt
Avatar ODZB

Zet jouw organisatie de campagne al in?

 • Gebruik de campagne als hét kanaal voor de werving van zij-instromers en herintreders. Zo ontdekken nog meer mensen hoe divers de Brabantse zorg en welzijn is.
 • De campagne-toolkit met affiches, flyers en kant-en-klare sociale mediaberichten helpt je daarbij: download de materialen.
 • Heeft een kandidaat interesse in jouw organisatie, maar blijkt er na het eerste gesprek toch geen klik te zijn? Verwijs kandidaten altijd naar het Ontdekdezorg Contactpunt. Wellicht is de kandidaat in een andere organisatie wel op zijn plek.
 • In april, mei en juni zijn er Meet & Greets. Grijp de kans om in gesprek te gaan met sterke kandidaten. Mail of bel: ontdekdezorgcontactpunt@transvorm.org / 088 - 144 40 44.
 • Volg de sociale mediakanalen van OntdekdezorgBrabant en like en deel de berichten. En vraag je medewerkers dit ook te doen! Je vindt ons op: Facebook, Instagram en YouTube.