Werven

Campagne Ontdekdezorg. Zoals we dat in Brabant doen.

Artikelafbeelding

Vanaf 24 oktober start de campagne 'Ontdekdezorg. Zoals we dat in Brabant doen'. Met deze activeringscampagne laten we geïnteresseerde zij-instromers en herintreders stappen zetten op weg naar leren en werken in de zorg en welzijn. 

Campagne Ontdekdezorg

In meerdere regio's is in de afgelopen tijd de wens uitgesproken voor een gezamenlijke, meer op Brabant gerichte wervingscampagne voor zij-instromers.

Daaraan geven we nu gevolg met de campagne 'Ontdekdezorg. Zoals we dat in Brabant doen'. We verrijken de landelijke campagne Ontdekdezorg met een Brabantse ‘vertaalslag’ en regionale inkleuring. Zo versterken ze elkaar.

Met persoonlijke verhalen en portretten van Brabantse medewerkers in zorg en welzijn tonen we zij-instromers en herintreders de kansen en mogelijkheden van werken in zorg en welzijn.

Na de lancering op dinsdag 24 oktober zal de campagne meerdere keren per jaar te zien zijn op Facebook, Instagram, TikTok en Indebuurt. De berichten wijzen geïnteresseerden op de campagnewebsite OntdekdezorgBrabant.nl. Daar vinden ze, naast verhalen van Brabantse medewerkers en informatie over leren en werken, ook de activiteiten die wij (aangesloten organisaties en Transvorm) speciaal voor hen organiseren.

Maak kennis met zij-instromers

Eind oktober en begin november organiseren we, verspreid over Brabant, vier Ontdekdezorg. Meet & Greets XL. De bijeenkomsten zijn een mooie gelegenheid om met geïnteresseerde zij-instromers uit jouw regio kennis te maken. Ze vinden plaats in Den Bosch, Eindhoven, Roosendaal en Oisterwijk.

Wil jij de bezoekers laten kennismaken met je organisatie?
Stuur dan uiterlijk dinsdag 10 oktober een mail aan Diann de Jong, consulent Leren en werken: d.dejong@transvorm.org. Vermeld in je mail de datum van de Meet & Greet waaraan je wilt deelnemen. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

Kom naar de lancering van de campagne

Voorafgaand aan de Meet & Greet XL in Den Bosch op dinsdag 24 oktober lanceren we de campagne 'Ontdekdezorg. Zoals we dat in Brabant doen'. Je bent welkom voor een feestelijke presentatie om 15:00 uur.

Ben je erbij?
Vul dan het inschrijfformulier in, zodat we weten dat je komt.

Zet de campagne zelf in!

Er is een toolkit voor de campagne met foto’s, video’s, voorbeeldteksten en meer. Die kun je gebruiken om de campagne ook zelf in te zetten.

Hoe sluit je aan bij de Ontdekdezorg-campagne en de regionale en landelijke uitingen en hoe gebruik je de toolkit? Hoe presenteer je je (online) wervingsactiviteiten optimaal, met een groot bereik én genoeg aanmeldingen en opkomst?

Die vragen en de antwoorden komen aan de orde op dinsdag 21 november tijdens de workshop ‘Ontdekdezorg het hele jaar door’.

OntdekdezorgBrabant.nl

Voor de nieuwe campagne en Ontdekdezorg Contactpunt frissen we ook OntdekdezorgBrabant.nl op. We breiden de website met alles over leren en werken in zorg en welzijn uit met een campagnewebsite en regionale pagina's. Daarop vinden bezoekers van de site verhalen en portretten van regionale zorg- en welzijnsmedewerkers en informatie over de unieke kwaliteiten van de regio.

Plaats je wervings- en kennismakingsactiviteiten op OntdekdezorgBrabant.nl

Veel aangesloten organisaties publiceren hun wervingsactiviteiten zoals koffiemomenten, vragenuurtjes, webinars, rondleidingen, Meet & Greets al op Ontdekdezorgbrabant.nl/activiteiten. Plaats ook je wervings- en kennismakingsactiviteiten op OntdekdezorgBrabant.nl! Ze worden door de Brabantbrede wervingscampagne nog beter bekeken.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten over de campagne? Neem dan contact op met Marlous van Os.