Werven
Campagne

Enthousiasmeer jongeren met Kom Zorgen Dan!

Artikelafbeelding

Dat de sector zorg en welzijn nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school. 

Daarom voeren we de campagne ‘Kom Zorgen Dan’, samen met de andere regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. Via aansprekende communicatie-uitingen leiden we jongeren naar Kom Zorgen Dan, waarop zij alle relevantie informatie kunnen vinden over wat werken in zorg en welzijn inhoudt.

Talent inzetten

De centrale boodschap is dat elk talent welkom is in de zorg: de talenten die de jongeren al hebben. Ze beseffen zich vaak niet dat dit juist krachten zijn die ze in hun toekomstige werk kunnen inzetten. Teamspelers, aanvoerders, luisterende oren en energieke stuiterballen: voor elk talent is een passende opleiding te vinden.

De fotografie brengt de talenten en het werken in zorg en welzijn dichtbij de leefwereld van de jongeren. De campagne daagt ze uit om actie te ondernemen. ‘Dus wat houdt je tegen… Kom zorgen dan!’.

Het Ontdekdezorg Contactpunt staat jaarlijks met de campagne op de Onderwijsbeurs Zuid en andere oriëntatie-evenementen voor het voortgezet onderwijs.

Doe mee!

We nodigen je uit om ook via ‘Kom Zorgen Dan' te communiceren met jongeren. Een toolkit is te downloaden via de website.

Wil je een ander beroep onder de aandacht brengen? Pas gemakkelijk de middelen aan naar beroepen in jouw organisatie. Bijvoorbeeld: ‘Hart van goud? Word verzorgende dan!’ of ‘Geboren captain? Word begeleider dan!’.