Werven
Kennis

Aan JOU hebben we wat!

Artikelafbeelding

Het lesmateriaal Aan JOU hebben we wat! is voor elke basisschool en middelbare school beschikbaar om jongeren een beeld te geven van de sector zorg en welzijn. 

Het lespakket informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector en bereidt ze voor op een juiste sector- of profielkeuze.

Geen stoffige, saaie lessen. Dit lespakket is digitaal, interactief en fris. De jongeren vullen bijvoorbeeld een poll in op hun mobiel: beschikken ze over humor, lef, nieuwsgierigheid en creativiteit? Eigenschappen die goed van pas komen bij het werken in onze sector.

Voor het primair onderwijs/basisschool...

kun je hier het interactieve lesmateriaal bekijken, downloaden en meteen inzetten. De basisschoolleerlingen (groep 7/8) maken spelenderwijs kennis met de breedte en diversiteit van de sector.

Voor het voortgezet onderwijs...

zijn de volgende lespakketten ‘Aan JOU hebben we wat’ gratis te bestellen:

  • Vmbo: geschikt om in te zetten voor hun sectorkeuze (leerjaar 1-2)
  • Havo/vwo: gekoppeld aan hun profielkeuze (leerjaar 3)

Daarnaast zijn er nog twee verdiepende modules beschikbaar die aansluiten bij het vmbo- en havo/vwo pakket:

In de verdiepingsmodule Zorg 2.0 - Van sensor tot robot krijgen scholieren meer beeld van de belangrijke en veelzijdige rol die technologie nu al speelt in de zorg en hoe dit steeds verder zal toenemen.

Gehandicaptenzorg Maak jij het verschil? Scholieren ontdekken o.a. welke skills van pas komen voor deze richting en onderzoeken in hoeverre zij daar zelf over beschikken.

Nadat je (een van de) lespakketten besteld hebt, ontvang je een toolbox met daarin o.a. de handleiding, werkbladen en flyers.

Bestellen en informatie

Bestel het lespakket voor het voortgezet onderwijs op aanjouhebbenwewat.nl.

Bekijk hieronder de korte video’s over “Aan JOU hebben we wat” in het primair- en voortgezet onderwijs;

Primair onderwijs

Voortgezet onderwijs

Heb je vragen over het lespakket of over kansen en mogelijkheden op het gebied van onderwijs en zorg en welzijn? Neem dan contact op met het team Leren en Werken van Transvorm via ikzorg@transvorm.org.