Zuidoost
Project

Regionale ZZP Pool: FAIR Brabant

Artikelafbeelding
Terug naar Projecten

Beschrijving/doel

De zorgvraag gaat de komende jaren sterk groeien terwijl we nu al personele problemen voelen. Veel organisaties zetten daarom bureaus en bemiddelaars in, in de hoop te kunnen blijven voldoen aan de zorgvraag. Dit kost veel geld en komt de kwaliteit en stabiliteit van zorg veelal niet ten goede. Door het oprichten van een regionale ZZP Pool blijft zorggeld in de zorg en nemen de kwaliteit en stabiliteit van zorg voor de cliënt toe.

De samenwerkende zorginstellingen in Zuidoost-Brabant zetten in eigen beheer een coöperatie op met een centraal, fysiek servicebureau. Dit bureau - genaamd FAIR Brabant - is gevestigd in Microlab te Eindhoven. Bij FAIR kan elke deelnemende organisatie haar diensten uitzetten en iedere aangesloten zzp’er de diensten van de verschillende zorgorganisaties kiezen. De matching gebeurt op basis van tarieven en kwalificaties.

De uitgangspunten bij het opzetten van het servicebureau zijn een gebruiksvriendelijke digitale ondersteuning en persoonlijke hulp en aandacht.

Gerealiseerd

Transvorm was in de beginfase betrokken bij de uitwerking van de businesscase van FAIR Brabant. We zijn trots dat we een bijdrage mochten leveren aan dit innovatieve platform voor flexibele inzet in de sector zorg en welzijn. FAIR Brabant staat inmiddels op eigen benen: minister Conny Helder voor Langdurige Zorg opende op maandag 24 april het kantoor van FAIR Brabant in Eindhoven. De regionale ZZP Pool voor zorg en welzijn in Zuidoost-Brabant is daarmee officieel van start gegaan.

Voor meer informatie: https://www.fair-brabant.nl

Projectleider

Roxan Remmers, roxan@fair-brabant.nl