Arbeidsmarktconferentie Zuidoost-Brabant 2024

Artikelafbeelding

Ruim 75 bestuurders, managers en andere professionals en stakeholders uit zorg en welzijn kwamen op 11 april samen tijdens de Arbeidsmarktconferentie Zuidoost-Brabant 2024.

In Eindhoven werd gesproken over de zogenoemde schaalsprong in de regio en over de groeiende tekorten in de sector.

Eppie Fokkema, voorzitter BAZ en Monique Kuipers van Transvorm, bespraken de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zorg en welzijn in Zuidoost-Brabant.

We werden uitgedaagd door wethouder Saskia Lammers de problemen 10x zo groot te maken, om vervolgens tot creatievere oplossingen te komen. En directeur Brainport Development, Paul van Nunen, riep op om focus aan te brengen en datagedreven aan de slag te gaan.

Samen

De middag stond in het teken van samenwerken, kleur bekennen en knopen doorhakken. De kansen die er zijn samen oppakken. Bijvoorbeeld thema’s over regionale loopbaanondersteuning en skillsgericht werven en opleiden. Niet opnieuw het wiel uitvinden, maar juist leren van elkaar en van wat er al is. Om zo de benodigde transitie van zorg en welzijn mogelijk te maken. Aan de hand van stellingen en vragen ontstond er een open dialoog over de toekomst van de arbeidsmarkt zorg en welzijn in de regio, met mooie uitkomsten.

arbeidsmarktconferentie 2024