West
Project

Samenwerking met Sterk techniek­onderwijs West-Brabant

Artikelafbeelding

Beschrijving/doel

Sterk techniekonderwijs is een landelijk initiatief om vmbo-leerlingen te stimuleren om voor een opleiding in de techniek te kiezen. Met de samenwerking met Sterk techniekonderwijs West-Brabant willen we, door op een slimme manier aan te sluiten bij dit initiatief, jongeren enthousiasmeren voor techniek specifiek in de zorgsector.

Met gastlessen en workshops door professionals uit het vakgebied van onder andere TWB, Groenhuysen en tanteLouise brengen we technologie en technologische innovaties in de zorg onder de aandacht. We laten zien hoe belangrijk technologie binnen deze sector is en hoe breed de mogelijkheden zijn.

Samen met Revant, medisch specialistische revalidatie, zijn we onlangs een pilot gestart. We hebben een opdracht geformuleerd waarbij vmbo-leerlingen in tien weken tijd een product met een 3d-printer of lasersnijder moeten ontwikkelen. Dit product moet een concreet probleem van een cliënt oplossen; bijvoorbeeld een hulpstuk waardoor iemand met één hand een medicijnzakje open kan maken.

De samenwerking met Sterk techniekonderwijs West-Brabant is een samenwerking over de sector heen; dat maakt het zo bijzonder.

Resultaten

  • De eerste gastlessen en workshops zijn verzorgd (januari 2022)
  • Samenwerkingsovereenkomst met Sterk techniekonderwijs ondertekend voor structurele samenwerking (november 2022)

Vooruitblik

Binnen dit project willen we structureel workshops en gastlessen verzorgen voor vmbo-leerlingen om ze te enthousiasmeren voor de zorg.

Projectgroep

  • Sterk techniekonderwijs West-Brabant
  • (Ouderen)zorgorganisatieds tanteLouise, Groenhuysen en TWB Thuiszorg
  • Revant
  • Transvorm


Interesse? Het is nog mogelijk om je aan te sluiten bij dit project. Neem contact op met de projectleider.

Projectleider

Sanne Schoolmeesters
s.schoolmeesters@transvorm.org
06 868 166 88