Noordoost
Project

Arbeidsmarkt­campagne

Artikelafbeelding
Terug naar Regio Noordoost

Beschrijving/doel

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. We hebben elkaar nodig, ook als het gaat over werving en PR. De zorg- en welzijnssector is breed en er is in de regio heel veel mogelijk. Daarom positioneren we ons gezamenlijk in de regio met een heldere, enthousiaste boodschap naar bestaande en toekomstige medewerkers: dit is de regio waar je wil leren en werken!

Bekijk de praatplaat voor meer informatie.

Resultaten

Een eigentijdse vertaling van de landelijke Ontdekdezorg-campagne leidt tot een rijkgeschakeerd palet van foto’s, video’s en verhalen van zorgprofessionals in Noordoost-Brabant, met aandacht voor onder andere innovatie, technologie en duurzaamheid. Het doel is om bij jong en oud interesse te wekken om te werken in de prachtige sector zorg en welzijn.

We motiveren met deze campagne geïnteresseerden onder andere voor een gesprek of webinar over werken in zorg en welzijn bij het Ik Zorg. Contactpunt of een bezoek aan recruitment-activiteiten bij de deelnemende organisaties. Voor de 18 organisaties uit de regio die een bijdrage leveren is er een toolkit beschikbaar met campagne-materiaal voor de eigen sociale media.

Vooruitblik

De lancering van de campagne voorzien we in oktober van 2023. We presenteren dan de portretten en verhalen op online en offline media. Geïnteresseerden bezoeken vervolgens de landingspagina voor de regio Noordoost-Brabant op ontdekdezorgbrabant.nl.

Projectgroep

  • Transvorm
  • Laverhof
  • Dichterbij
  • Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Novadic-Kentron