Noordoost
Project

Arbeidsmarkt­campagne

Artikelafbeelding

Beschrijving/doel

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. We hebben elkaar nodig, ook als het gaat over werving en PR. De zorg- en welzijnssector is breed en er is in de regio heel veel mogelijk. Daarom positioneren we ons gezamenlijk in de regio met een heldere, enthousiaste boodschap naar bestaande en toekomstige medewerkers: dit is de regio waar je wil leren en werken!

Bekijk de praatplaat voor meer informatie.

Resultaten

24 oktober lanceerden we de arbeidsmarktcampagne. Met deze wervingscampagne laten we geïnteresseerde zij-instromers en herintreders stappen zetten op weg naar leren en werken in zorg en welzijn. De online campagne is te zien op Facebook, Instagram, TikTok en Indebuurt en wijst geïnteresseerden door naar de vernieuwde website OntdekdezorgBrabant.nl. Daar vinden ze naast portretverhalen van de Brabantse zorgambassadeurs, ook informatie over leren en werken in de sector.

We motiveren met deze campagne geïnteresseerden onder andere voor een gesprek of webinar over werken in zorg en welzijn bij het Ontdekdezorg Contactpunt of een bezoek aan recruitment-activiteiten bij de deelnemende organisaties. Voor de 18 organisaties uit de regio die een bijdrage leveren is er een toolkit beschikbaar met campagne-materiaal voor de eigen sociale media.

Vooruitblik

In 2024 worden Meet & Greets georganiseerd en zal de content binnen de campagne worden uitgebreid met verhalen van nieuwe ambassadeurs. Daarnaast zal ingezet worden op het beter benutten van het Ontdekdezorg contactpunt door aangesloten organisaties om alle geïnteresseerden voor zorg en welzijn binnen de regio een plek te geven.
Momenteel wordt in de regio ook gewerkt aan een event om middelbare scholieren te enthousiasmeren voor leren en werken binnen zorg en welzijn.