Vacature: communicatieadviseur

Wij zoeken in verband met uitbreiding een enthousiaste

(Corporate) Communicatieadviseur
28-36 uur per week

Ben jij een ervaren (corporate) communicatieadviseur die sterk is in strategie en uitvoering van communicatiebeleid? Ben je bekend met thema’s die spelen in HRM voor zorg en welzijn? Hou je van samenwerken en kennisdelen? Schakel je snel en vind je creatieve én effectieve oplossingen voor de vragen van collega’s? Dan zoeken we jou! Transvorm heeft plaats voor een enthousiaste
(Corporate) Communicatieadviseur 28-36 uur per week.

Wie zijn wij?

Hoe krijgen en houden we voldoende en goed opgeleid personeel? Daar draait het om bij Transvorm. We zijn een samenwerkingsverband van bijna driehonderd werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant en werken voor en met de aangesloten organisaties aan strategisch beleid voor arbeidsmarkt, HRM en opleiding. We delen onze expertise in publicaties, websites, workshops, trainingen, netwerken, vernieuwende projecten en samenwerkingsplatforms.

Wie ben jij?

Je bent een ervaren (corporate) communicatieadviseur die deel gaat uitmaken van ons huidige communicatieteam. Je weet hoe je directie en collega’s adviseert over de inzet van communicatiemiddelen en je kunt omgaan met uiteenlopende interne en externe belangen. Deadlines zijn geen probleem voor jou en je bent sterk in organiseren. Je bent creatief en hebt ideeën hoe onze communicatie net anders of beter kan. Je houdt van samenwerken en kennisdelen.

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt samen met jouw collega’s het corporate communicatiebeleid van Transvorm. Naast strategische communicatie houd je je bezig met impactvolle projectcommunicatie. Ook werk je aan onze websites, sociale media en corporate uitgaven als het jaarverslag, Transvorm Magazine, brochures en rapportages.

Taken

 • Je ontwikkelt mede het (corporate) communicatiebeleid en positioneert Transvorm herkenbaar in de markt.
 • Je bent sparringpartner voor directie en collega’s.
 • Je signaleert trends, marktontwikkelingen en behoeftes in de sector en weet deze te vertalen naar kansen, activiteiten en nieuwe en/of aangepaste diensten en instrumenten.
 • Je maakt communicatieplannen voor projecten en voert deze (deels) uit.
 • Je kunt zo nodig anderen briefen en coördineert dan het productieproces.
 • Je hebt oog voor de doelgroep (van bestuurder tot zorgmedewerker) en zorgt ervoor dat onze communicatie hierbij aansluit.
 • Je draagt nieuwe mogelijkheden en verbeterpunten aan voor onze (online) communicatie.

Functie-eisen

 • Hbo of Wo-opleiding bijvoorbeeld op het gebied van journalistiek of (online) communicatie, met interesse en enige ervaring in marketing
 • Vijf tot tien jaar ervaring als communicatieadviseur.
 • Organisatiesensitief en bekend met belangenafwegingen.
 • Inzicht in de samenhang tussen de communicatiemiddelen en organisatiedoelstellingen.
 • Ervaring met opdracht geven en aansturen van vormgevers en bureaus.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wij bieden

Een uitdagende functie in een complex werkveld, met veel ruimte om zelfstandig te werken én met anderen samen te werken. Daarnaast bieden wij:

 • Een werkplek in het centrum van Tilburg en/of Eindhoven met geweldig uitzicht en een gefaciliteerde thuiswerkplek.
 • Een team van fijne en kundige collega’s.
 • Oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Overige arbeidsvoorwaarden conform de Cao Ziekenhuizen, met o.a. een eindejaarsuitkering en vakantiegeld die beiden vergelijkbaar zijn met een maandsalaris.

Dienstverband

Het betreft een dienstverband van 1 jaar, met uitzicht op verlenging. De functie kan niet op zzp-basis ingevuld worden.

Werktijden

Werktijden en werkdagen in onderling overleg. Bij voorkeur ben je op woensdag beschikbaar. Transvorm stimuleert het flexibel werken, waarbij elkaar ontmoeten centraal staat, maar er ook vaak vanuit huis wordt gewerkt.

Salaris

De CAO Ziekenhuizen is van toepassing. Salarisindicatie: schaal 55/60 (€ 3.115 tot € 4.964 bij een fulltime dienstverband) afhankelijk van kennis en ervaring.

Meer weten?

Neem contact op met: Mayke Westerink, redacteur/tekstschrijver (aanwezig: ma, di, wo en do) via 06-86892786 of met Hein Eberson, adviseur communicatie (aanwezig: ma, di, do en vr) via 06-21143782. Of stuur een e-mail naar communicatie@transvorm.org.

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 12 april 2023 je motivatie en cv aan Monique van de Laar via m.vdlaar@transvorm.org.

De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 18 april 2023; de tweede gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 20 april 2023.