Werven

Ontdekde­zorg nu het hele jaar door!

Artikelafbeelding

We organiseren samen met werkgevers in zorg en welzijn al tien jaar de landelijke Ontdekdezorg week (voorheen de Week van zorg en welzijn). Maar de wereld verandert: de arbeidsmarkt is nu anders dan een paar jaar geleden en krapper dan ooit. Tijd voor een nieuwe aanpak!

Mensen zoeken het hele jaar door naar een baan

De Ontdekdezorg week als jaarlijks piekmoment in maart verdwijnt. Mensen zoeken het hele jaar door naar een baan. Daarom worden werkgevers ondersteund met een doorlopende landelijke campagne: Ontdekdezorg. De doelgroep blijft gelijk: zij-instromers en herintreders. De look & feel van de Ontdekdezorg week blijft, want deze is bekend bij de doelgroep en werkgevers.

Kracht van herhaling

Video - Ontdek de zorg: nu het hele jaar door

We zetten in op continuïteit en de kracht van de herhaling. De Ontdekdezorg campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn en op piekmomenten in het jaar extra aandacht geven aan werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne gaat de activiteiten die jullie door het jaar heen organiseren ondersteunen met doorlopende communicatie. Spreiding van activiteiten door het jaar heen, in plaats van 1x per jaar een week in maart, geeft zijinstromers en herintreders op elk moment de kans om zich te oriënteren in zorg en welzijn.

Wat kun je van Transvorm verwachten?

In Noord-Brabant organiseert Transvorm samen met de aangesloten organisaties al het hele jaar door Ik Zorg.-activiteiten zoals Meet & Greets, Kansenmarkten, webinars en socialmedia-campagnes gericht op zij-instromers en herintreders. Ook kunnen er doorlopend oriëntatie- en wervingsactiviteiten worden geplaatst op de agenda van OntdekdezorgBrabant.nl en BrabantZorg.Net. Dat blijft zo.

Ook gaan we samen met organisaties na of er behoefte is aan een grotere wervingsactiviteit in de loop van 2023.

Denk je mee?

Landelijk wordt het nieuwe concept verder uitgewerkt; daarvan houden we je op de hoogte. We nemen graag jouw ideeën en behoeften aan ondersteuning mee in de nieuwe opzet. Laat het ons weten en neem contact op met projectleider Marlous van Os.