Werven

Meer dan 1000 bezoekers wegwijs in zorg en welzijn

Artikelafbeelding

Het fysieke Ik Zorg. Contactpunt in het Microlab in Eindhoven heeft haar 1000e bezoeker ontvangen. Samen met werkgevers uit de regio adviseert team leren en werken geïnteresseerden in de mogelijkheden binnen zorg en welzijn. En met succes! 

"Ze weten veel van de verschillende werkvelden"

Veel bezoekers verlieten de deur in het Microlab met een hoop nieuwe informatie en energie om hun weg te vinden in zorg en welzijn. Een van de duizend bezoekers is Stijn van Grunsven. In 2019 maakte hij de overstap vanuit de IT-sector naar zorg en welzijn.

Via Brabantzorg.net kwam hij terecht bij het Ik Zorg. Contactpunt, waar hij na een informatief en inspirerend adviesgesprek tevreden de deur uitliep. “Ze weten veel van de verschillende werkvelden en van wat voor organisaties en banen er zijn. En welke kwaliteiten je hierbij nodig hebt.”

Succesvolle carrièreswitch

Die kennis hielp Stijn in het maken van zijn keuze. Een week na zijn oriënterende gesprek bij het Ik Zorg. Contactpunt solliciteerde hij bij het Catharina ziekenhuis als leerling-anesthesiemedewerker en kreeg hij de opleidingsplaats. In februari 2023 ontving hij zijn diploma, en hij zit nu in de laatste fase om zijn specialisatie cardio af te ronden. Hij heeft nooit spijt gehad van zijn carrièreswitch naar de zorg. “In deze functie kan ik op een professionele manier veel van mezelf kwijt.”

Realistisch beeld van werken in de sector

Aan de andere kant van de tafel zit recruiter M&O Milka van de Kerkhof van Archipel. Zij voert regelmatig adviesgesprekken bij het Ik Zorg. Contactpunt. Dit doet ze niet vanuit Archipel, maar als werkgever in zorg en welzijn. Om zo de bezoekers verder te helpen.

“We bundelen als werkgevers onze krachten om mensen te enthousiasmeren voor zorg en welzijn.” En dat maakt het Ik Zorg. Contactpunt zo’n succes, denkt Milka. “Iedereen krijgt hier een eerlijke kans en we denken echt mee over de mogelijkheden. En uiteraard schetsen we ook een realistisch beeld over werken in zorg en welzijn.”

2600 adviesgesprekken: fysiek, telefonisch en online

Er worden niet alleen fysieke adviesgesprekken gevoerd, ook online of telefonisch is mogelijk. Sinds de start in 2018 zijn er Brabantbreed al ruim 2600 gesprekken gevoerd, waarvan dus 1000 fysiek.