Brabant

'Handreiking': terugblik op Extra handen voor de zorg

Artikelafbeelding

Op woensdag 8 maart heeft minister Helder voor Langdurige Zorg en Sport het eerste exemplaar van het magazine ‘Handreiking’ in ontvangst genomen. Het magazine gaat over het programma Extra handen voor de zorg tijdens de coronacrisis; vol verhalen, achtergronden, belangrijke lessen en cijfers.

Prestatie om trots op te zijn

Het eerste exemplaar werd aan de minister aangeboden door Celine Schuman, zij heeft als zorgprofessional zorgorganisaties ondersteund tijdens de coronacrisis. Minister Helder: “De afgelopen twee jaren zijn heel heftig geweest. Zeker voor mensen die ziek zijn geworden, voor hun naasten en voor mensen in de zorg die zo ontzettend hard hebben gewerkt. Toch stonden we er in de zorg, met elkaar. Dat is iets om trots op te zijn. Het programma Extra handen in de zorg heeft daar een mooie bijdrage aan geleverd.”

Ruim 6300 paar helpende handen

Ruim 6300 paar extra handen hebben zich tijdens de coronapandemie ingezet in de zorg via Extra handen voor de zorg. Deze crisisorganisatie is opgezet in de eerste golf van de coronapandemie om de vraag van zorgorganisaties te verbinden met het aanbod van mensen die de zorg wilden ontlasten. In Noord-Brabant lag de coördinatie bij Transvorm.

Epicentrum Noord-Brabant

In het magazine blikt collega Marlous van Os terug op de startperiode van Extra handen voor de zorg. Als projectleider in Noord-Brabant, destijds het epicentrum van de coronapandemie, was zij een van de eerste betrokkenen.

Download het magazine Handreiking