Brabant

Extra handen voor de zorg stopt

Artikelafbeelding

Tijdens de coronacrisis bundelden we via Extrahandenvoordezorg.nl initiatieven voor extra zorgpersoneel. 

Terug naar Nieuws

Extra handen voor de zorg is een crisisorganisatie, opgezet om de vraag van zorgorganisaties te verbinden met het aanbod van mensen die de zorg willen ontlasten. Een crisisorganisatie is een tijdelijke organisatie.

We zijn in een fase beland waarbij de extra handen voor de zorg minder nodig zijn. Het is daarom niet langer mogelijk om aanvragen in te dienen. Aanvragen die al zijn ingediend zullen nog worden behandeld.

Met deze maatregel verwijderen we ook de tijdelijke pagina's over Corona op deze website.

Regionale informatie

Omdat de vraag naar zorgpersoneel blijft, wijzen we via www.extrahandenvoordezorg.nl/toekomst op de activiteiten voor potentiële medewerkers in zorg en welzijn in Noord-Brabant. Op OntdekdezorgBrabant.nl vinden geïnteresseerde zij-instromers en afgestudeerden informatie over organisaties, werken en leren in onze sector.

Wat gebeurt er met de data?

De vele aanmeldingen van de afgelopen 1,5 jaar werden verzameld in een regionale database. In augustus bedanken we alle kandidaten voor inschrijving, inzet en beschikbaarheid. Na 31 augustus worden de gegevens uit het bestand conform AVG verwijderd. Een groepje mensen met een zorgopleiding die reserve willen staan dragen we over aan Regioplus voor een eventuele volgende crisis.

Lessen en ervaringen

Het landelijk projectteam bundelt alle ervaringen en lessen van medewerkers, organisaties en matchers. Die informatie komt van pas bij de grote vraagstukken rondom personeelstekorten in zorg en welzijn. Daarmee kunnen we in de toekomst een efficiënte bijdrage leveren aan de vraag naar (tijdelijk) extra personeel.

Natuurlijk blijven we mee denken over werven, opleiden en behouden van medewerkers en de uitdagingen op de arbeidsmarkt.