Zuidoost

Event Samen Slim Zuidoost 2023

Artikelafbeelding

‘Hoe pak jij je rol in de zorg van de toekomst?’ Met deze vraag gingen ruim veertig recruiters, loopbaancoaches, opleidingsadviseurs en leidinggevenden van zorg- en onderwijsorganisaties in Zuidoost-Brabant 11 mei 2023 aan de slag tijdens het event Samen Slim.

Terug naar Nieuws

De bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van REACT-EU en maakt onderdeel uit van het traject Samen Slim. In dit traject werken Archipel, Lunet, SWZ, Sint Annaklooster, Vitalis, Stroomz en opleidingen ROC Summa College en Fontys Hogescholen intensief samen om op een slimme manier nieuwe medewerkers te werven, op te leiden en uitstroom tegen te gaan.

Tijdens het event presenteerden de samenwerkingspartners de drie Samen Slim-projecten waaraan zij werken: De nieuwe medewerker, Skillbased werven en opleiden en Online leeromgeving. Met als doel de professionals te enthousiasmeren de geboekte resultaten te implementeren in hun dagelijkse werk. Zo maakten de deelnemers (nader) kennis met de effecten van regionaal samenwerken en de campagne Slim Slagen, bedoeld om jongeren werkervaring te laten opdoen in de diverse werkgebieden in de zorg. Ze kregen een preview van de nieuwe online tool Talentenpaspoort, waarmee organisaties skillbased medewerkers kunnen werven. En ze dachten mee over het proces om te komen tot een leerpad op maat, waarmee werkende en zij-instromers binnen één online leeromgeving sectoraal worden opgeleid.

We maakten een kort verslag, inclusief fotoreportage, van het event.