Derde ronde coronabanen in 2022

Artikelafbeelding

De verlenging van de subsidieregeling Coronabanen in de zorg (COZO) is tijdelijk opgeschort vanwege signalen van misbruik van de regeling. Het is voorlopig niet mogelijk een aanvraag te doen voor de periode januari tot en met juni 2022. Lees meer bij het ministerie van VWS. In april 2022 maakte het ministerie bekend dat de regeling later in het jaar wordt heropend.

Terug naar Nieuws

Derde ronde coronabanen in 2022

Er komt een derde ronde van de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg. Het kabinet stelt hiervoor €45 miljoen beschikbaar. De subsidieperiode loopt van 1 januari tot en met 30 juni 2022. Bereid uw aanvraag alvast voor.

Coronabanen zijn tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund gedurende de coronacrisis.

Voorwaarden derde subsidieperiode

Informatie over de voorwaarden en verplichtingen vindt u op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) van het Ministerie van VWS. Meer informatie over bijvoorbeeld het tijdvak waarin aanvragen kunnen worden ingediend, volgt in januari 2022. Deze informatie delen wij op deze website

Vragen? Stel ze bij het webinar

Op donderdag 13 januari van 13:00 tot 14:00 uur organiseert Actiz een webinar over de coronabanen. U krijgt een toelichting op de voorwaarden en er is ruimte voor het stellen van vragen. Organisaties die zijn aangesloten bij Transvorm kunnen het webinar kosteloos bijwonen. Aanmelden kan via dit formulier.

Tip: functiecategorie 'covid-ondersteuner' BrabantZorg.Net

Sinds kort is op de vacaturewebsite BrabantZorg.Net een nieuwe functiecategorie toegevoegd: 'covid-ondersteuner'. U kunt deze categorie aanvinken als u een vacature plaatst voor extra personeel dat ondersteuning biedt bij de huidige werkdruk. De vacatures die uw organisatie plaatst, maken onderdeel uit van het reguliere vacature-aanbod op BrabantZorg.Net. Ook is er een speciale landingspagina gemaakt. Hier presenteren we alle vacatures voor covid-ondersteuning bij elkaar.

Meer informatie

Nieuwe informatie over de Coronabanen in de Zorg plaatsen wij op deze website en social media.