Brabant

Blijf aan Z, gezond en wel in de zorg

Er is een groeiend personeelstekort in de zorgsector. Veel zorgprofessionals willen de zorg verlaten of doen dat ook echt. Om daar iets aan te doen, hebben meerdere binnen- en buitenlandse projectpartners samengewerkt aan het project “Blijf aan Z, gezond en wel in de zorg’

Terug naar Nieuws

Hoe kun je als zorgorganisatie in deze tijd inzetten op het behoud van je medewerkers? En hoe zorg je ervoor dat zorgprofessionals niet langdurig uitvallen of zelfs uitstromen? Daar focust Blijf aan Z op. Voor het project sloegen zeven Vlaamse en Nederlandse projectpartners de handen ineen: Provincie Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Thomas More Mechelen Antwerpen, Fontys Hogescholen, Het GielsBos, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en Transvorm.

Zelf aan de slag

Op de website van de Provincie Antwerpen staan alle bevindingen, handleidingen en tips die het project heeft opgeleverd. Ontdek bijvoorbeeld wat de meest voorkomende voorspellers zijn van uitstroom, leer hoe je zelf het behoud meet en download praktische handleidingen voor zowel leidinggevenden als zorgprofessionals om zelf aan de slag te gaan.